Home » Articles » Рецепти » Десерти

Лимонов сладкиш от Швейцария

Продукти:

6 яйца, 250 гр. захар, 250 гр. брашно, 250 гр. краве масло, 2 лимона, пудра захар

Разбиват се добре с миксер яйцата. Добавя се захарта, брашното и маслото. Настъргват се корите на двата лимона в яйчената смес, която се излива в намазана с олио и щипка брашно тавичка и се пече на 180 градуса за около 30-40 минути в зависимост от фурната.

Сокът на двата лимона се подслажда на вкус с пудра захар.

Изпеченият кейк се пробива с вилица на много места по повърхността. Подсладеният лимонов сок се излива върху кейка, който е готов за консумация след като изстине.

Приятен апетит!

 

Category: Десерти | Added by: mirabelcheva (2017-08-06)
Views: 16 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar