Home » Articles » Рецепти » Ястия, богати на белтъчини от Петя Раева

Свински /пилешки/ пържоли със сметана

Необходими продукти:

  1. Свински /пилешки/ пържоли - 1 кг.
  2. Гъби - 500 гр.
  3. Топено сирене - 200 гр.
  4. Течна сметана - 250 гр.
  5. Вегета - 1 с.л.
  6. Черен пипер и подправки за скара.

Начин на приготвяне:

Леко начукайте пържолите, посолете ги и ги овкусете с черен пипер и подправки за скара. Наредете свинските /може да замените свинските с пилешки/ пържоли /може да са филе, врат, гърди, ребра с или без кост/ в огнеупорна тавичка /тип йена с капак/. Сложете нарязаните на филийки гъби и топеното сирене на парченца. Наредете по още един ред от тези продукти. Поръсете с вегетата. Отгоре полейте с готварската сметана. Не добавяйте мазнина! Може да добавите и малко вода. Захлупете с капака и печете във фурна на 220 градуса за около 45 минути.

Ястието може да поднесете с гарнитура - зеленчуци, за да спазите принципа на разделното хранене.

За всички, които нямат проблеми с килограмите - подходяща гарнитура са печените картофи или пюре.

Category: Ястия, богати на белтъчини от Петя Раева | Added by: mirabelcheva (2017-08-27)
Views: 35 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar