Home » Articles » Рецепти » Ястия с патладжани

Пълнени патладжани с кайма

Продукти:

6 патладжана, 250 гр. кайма, 2-3 средно големи домати, 1 глава лук, скилидки чесън на вкус, 1 връзка магданоз, сол, черен пипер, кимион и други подправки за скара

Патладжаните се измиват и се режат по дължина, така че да остане по-голяма част за пълнене, а по-малката част се използва за капак при печенето. Издълбават се вътрешностите, които се нарязват на дребно. Патладжаните се посоляват и се оставят да се отцедят.

Лукът се нарязва на ситно, скилидките чесън се обелват и се нарязват на дребни парченца, доматите се правят на пюре, а магданозът се нарязва на ситно.

В подходящ дълбок тиган или тенджера се запържва лукът. Добавя се каймата, подправките и солта. Разбърква се докато каймата смени цвета си. Добавя се доматеното пюре, вътрешностите на патладжаните, магданоза, нарязания чесън и малко вода. Оставя се да поври докато патладжана омекне.

С тази смес се пълнят патладжаните, които са подредени в  тавичка. Слагат се капачетата им. В тавата се добавя малко вода и доматен сок по желание. Пече се до омекване на патладжаните.

Да ви е вкусно!

Category: Ястия с патладжани | Added by: mirabelcheva (2017-08-06)
Views: 21 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar