Home » Articles » Рецепти » Ястия с пилешко месо

Дробчета с чери домати на тиган

Необходими продукти:

500 г пилешки дробчета
200 г чери домати
1 с. л. зехтин
50 г бекон
1 глава лук
1 скилидка чесън
1/4 връзка магданоз
50 мл тъмен балсамов оцет
1 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

Беконът и лукът се нарязват наситно, запържват се на умерен огън и се изваждат.

В същия съд се налива зехтинът и в него се запържват почистените и нарязани надве дробчета, заедно с наситнения чесън.

Когато дробчетата се запържат добре, се деглазира с оцета и се овкусява със сол и черен пипер.

Връщат се запържените бекон и лук.

Прибавят се горчицата, разполовените домати и риганът, и се разбърква. 

Ястието се оставя на котлона за 1–2 минути, поръсва се с нарязания магданоз и се сервира.

Category: Ястия с пилешко месо | Added by: mirabelcheva (2017-08-26)
Views: 22 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar