Home » Articles » Рецепти » Ястия с пилешко месо

Пиле с авокадо

Необходими продукти:

4 броя пилешко филе
80 г настърган кашкавал
2 - 3 клончета чери домати (1-2 домата)
1 авокадо
1 стрък розмарин
2 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

Месото се овкусява със сол и черен пипер и се оставя да престои около 20 минути. След това се запържва в олиото за 2-3 минути от всяка страна и се прехвърля в тавичка.

Доматите и розмарина се слагат около месото и всичко се залива с мазнината от пърженето.

Авокадото се нарязва на ивички, подрежда се върху месото, след това всичко се поръсва с настъргания кашкавал и се пече 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Съвет: 
Освен кашкавал, може да използвате и друго сирене по ваш избор или комбинация от няколко сирена.

Category: Ястия с пилешко месо | Added by: mirabelcheva (2017-08-26)
Views: 25 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar