Home » Articles » Рецепти » Ястия с пилешко месо

Салата с пилешко и бекон

Необходими продукти:

400 г пилешки пържоли от бут (без кожа)
100 г бекон
200 г чери домати
1 малка глава червен лук
1 зелена салата
1 краставица
1 авокадо

за дресинга:
70 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл оцет
1 скилидка чесън
2 с. л. мед
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. ретро горчица
1 ч. л. риган
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с двата вида горчица, оцета, ригана и меда. 

При постоянно разбиване се налива зехтинът. Овкусява се със сол. 

Пилешкото месо се маринова в половината от дресинга за поне 4 часа. 

След това се изпича на грил тиган от двете страни – до готовност. Нарязва се на тънки ленти и се оставя да се охлади. 

Беконът се нарязва и се пържи до златисто в сух тиган с незалепващо покритие. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Охлажда се. 

Салатата се накъсва, лукът се реже на много тънки полумесеци, краставицата се бели и се реже на кубчета, а доматите се разполовяват. 

Авокадото се обелва и се реже на тънки ленти по дължина.

Салатата се разбърква с лука, бекона, краставицата и доматите. Залива се с останалия дресинг и отново се разбърква. 

Сервира се с пилешкото и авокадото.

 

Category: Ястия с пилешко месо | Added by: mirabelcheva (2017-08-26)
Views: 21 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar