Home » Articles » Рецепти » Ястия с риба

Сьомга на фурна с орехи

Необходими продукти:

440 г филе от сьомга
80 г орехи
40 г краве масло
1/2 лимон
1/4 връзка копър
1 с. л. светла кафява захар
сол и черен пипер на вкус
за салатата:
100 г маслини
2 бр. бейби маруля („Романа“)
1 глава червен лук
1 цикория
1 авокадо
1 морков
1/2 лимон
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер и се пече около 6 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Орехите и копърът се накълцват и се смесват с кафявата захар, лимоновия сок, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус. 

Сьомгата се покрива с тази смес и се запича за още 5–10 минути. 

Марулята и цикорията се режат наедро. 

Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се нарязва на ивички. 

Морковът се обелва и се оформя на фини ленти, а лукът се реже натънко. 

Така подготвените зеленчуци се смесват в купа, прибавят се и маслините. 

Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол. Разбърква се добре. 

Рибата се поднася със салатата.

Category: Ястия с риба | Added by: mirabelcheva (2017-08-27)
Views: 29 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar