Home » Articles » Рецепти » Ястия с тиквички

Тиквички с шунка и кашкавал

Необходими продукти:

2 средно големи тиквички
200 г шунка (или прошуто)
200 г кашкавал
100 г пушено топено сирене
1-2 средно големи домата
2-3 яйца
100 г брашно
100 г едро смлени хлебни трохи
за намазване на тиквичките:
2 скилидки чесън
4-5 ядки орехи
2 с. л. зехтин
сол на вкус
2-3 стръка магданоз
 

 

Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на филийки по дължина с дебелина 0,5 см и леко се запичат от двете страни в оребрен тиган или на скара.

В хаванче се стриват чесънът, ореховите ядки и магданозът, и се добавят зехтинът и солта, докато се получи кашичка. С така приготвената смес се намазват тиквичките от едната страна.

Върху първото парче се подрежда шунката, топеното сирене, резен от домата и се наръсва обилно с настърган кашкавал. Отгоре се слага другото парче изпечена тиквичка, овкусено с чесновата паста.

Така приготвеният сандвич се потапя в яйчената смес, след това в брашното, пак в яйцата и накрая в хлебните трохи. 

Така се приготвят всички порции и се нареждат в тавичка застлана с домакинска хартия и се пекат 30 минути на 180 градуса. След това се сервират топли със зелена салата. Желая ви Бон Апети!

Category: Ястия с тиквички | Added by: mirabelcheva (2017-08-26)
Views: 112 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar