Home » Articles » Екскурзии » Екскурзия "Лондон - Европейска панорама" с "Бохемия"

Entries in category: 5
Shown entries: 1-5

Sort by: Date · Name · Rating · Comments · Views

С чара на малкия град, модерните барове и ресторанти, прекрасната кухня, интересния нощен живот, музеите и разнообразните атракции, които предлага, Брюксел бързо придобива репутация на една от задължителните дестинации в Европа. Градът вече има слава и на мека на стила, изкуството и дизайна.

Според легендата, Брюксел се е зародил около малък параклис, построен от свещеника Св. Горик през VI век. През 979 г. е построена първата крепост и това е моментът, който се смята за начало на града. Името му идва от старохоландското “bruocsella”, което означава блато (bruoc) и дом (sella) или “дома в блатото”. В Брюксел има над 40 музея, включително Музей на модерното изкуство и Кралския музей за изящни изкуства на Белгия.

Екскурзия "Лондон - Европейска панорама" с "Бохемия" | Views: 360 | Added by: mirabelcheva | Date: 2017-07-29 | Comments (0)

Люксембург (Luxemburg, Lëtzebuerg - люксембургски) е столица на едноименната държава Люксембург. Градът е основан през 963 г. Запазени са до днес архитектурни паметници и сгради в романски, готически, ренесансов и бароков стил. Стар град е живописен калдъръмен квартал, застроен точно под укрепленията, където днес през пролетта и лятото се провеждат множество концерти. Градът е международен финансов център. Модерната част на града се състои предимно от бизнес сгради с много интересна архитектура. Люксембург е седалище на Съда на европейските общности, Сметната палата, Европейската инвестиционна банка, Европейския инвестиционен фонд. Интерес представляват музеите: Националният музей, Музеят на историята на град Люксембург. Градът е сравнително малък, чист и подреден, с невероятна атмосфера.


Страсбург  е град в източна Франция, център на департамента Ба Рен и на регион Гранд Ест. Разположен е на левия бряг на река Рейн, близо до границата с Германия.

Страсбург е столица на региона Елзас във Франция. Градът е разположен на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн. Страсбург има изключително значение за Европейския съюз, тъй като там се намират седалищата на някои европейски институции – Европейския съвет, Европейския парламент и Европейския съд за човешките права.

 


Залцбург е разположен в подножието на Алпите, между Бавария и Тирол, от двете страни на река Залцах (солената река). За баща и патрон на града се смята монах на име Рупорт, който през VIII в. основава в стръмните скали манастира "Свети Петър" и християнизира населението. През 798 г. градът получава статут на архиепископство и става един от десетте главни градове на Европа. Името на града означава Замък от сол. Залцбург се слави с едни от най-живописните средновековни улички и с великолепните си дворци. Много известен е дворецът „Мирабел“, чийто парк е един от най-изящните в Европа. Градът е наричан и градът на Моцарт, защото тук е роден великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт (27 януари 1756 г. — 5 май 1791 г.) Гениалният композитор е емблемата на Залцбург. Родната къща на Моцарт сега е музей. Всяка година през ноември се провежда Залцбургският музикален фестивал. През 1890 г. Паул Фьорстер сътворява бонбоните „Моцарткугелн“ с лика на Моцарт.


Видях от най-доброто в Западна Европа. Посетих едни от най-красивите и интересни европейски градове, съчетание на минало и настояще. Залцбург - "града на Моцарт", символът на обединена Европа - Страсбург, Люксембург - "малката Швейцария", Брюксел - "сърцето на Европа", "космополитния" Лондон, "шоколадовото удоволствие" Брюж, Амстердам - "градът на лалетата", "златна" Прага и "перлите на дунавския бряг" Братислава и Будапеща.